Oakland Chorale

4. 7. 2017, ob 20.30
Cerkev sv. Martina




Oakland Chorale je elitni turnejski komorni zbor z univerze Oakland. Včlanijo se lahko vsi študenti, ki uspešno opravijo vsakoletno jesensko avdicijo. Oakland Chorale redno nastopa na koncertnih odrih; s simfoniki iz Oaklanda so na primer nastopili v znameniti koncertni dvorani v Detroitu. 

Oakland Chorale pogosto nastopa v Michiganu in državah ameriškega srednjega zahoda, v Teksasu in New Yorku, z Rolling Stonesi so v okviru turneje Zip Code Tour igrali v parku Comerica v Detroitu.

Februarja 2017 je zbor nastopil s simfoničnim orkestrom iz Detroita, poleti 2017 pa bodo glasbeniki začeli svojo evropsko koncertno turnejo z nastopi v Benetah, na Dunaju. v Ljubljani in Zagrebu.

Zbor Oakland Chorale je imel čast vaditi in nastopati z mnogimi uglednimi glasbeniki, med drugim z Mortenom Lauridsenom, Simonom Carringtonom, Ephom Ehlyjem in Stacey Gibbs. Lauridsen je izjavil, da je bil nastop zbora Chorale "ena najboljših izvedb moje glasbe, kar sem jih slišal,” Gibbs pa je zanje spisal skladbo Live a-Humble za Chorale v zahvalo, ker so njegove skladbe peli s tako strastjo. 

Bivši člani zbora Chorale so študentje in diplomanti glasbe uglednih ustanov kot so University of Michigan, University of Indiana, New England Conservatory, Cincinnati Conservatory, Manhattan School of Music, the Eastman  School  of Music,  Peabody Conservatory in Juilliard. Med njimi je tudi finalist in več zmagovalcev regijskih avdicij Metropolitanske opere, finalist tekmovanja Placida Dominga in zmagovalec Državne študentske avdicije NATS National Conference. Mnogi bivši pevci imajo uspešne glasbene kariere v ZDA in Evropi in poučujejo glasbo v šolah po vsej državi.




Dr. Michael  A. Mitchell
 je profesor glasbe na univerzi Oakland v mestu Rochester v zvezni državi Michigan, kjer opravlja delo direktorja komornega programa in dirigenta zbora Oakland Chorale, dirigenta univerzitetnega zbora in simfoničnega zbora. Poleg omenjenih funkcij dr. Mitchell nadzoruje tudi program podiplomskega študija za dirigente komornih zasedb, poučuje komorno literaturo in dirigiranje ter vodi poletne tečaje o zgodovini rock glasbe.





Izdelava: MMstudio