ARHIV FESTIVALA
Jazz iz Brentwooda

Jazz iz Brentwooda

14. 7. 2017, ob 20.30
Blejski grad

Šolski big band iz Brentwooda od svoje ustanovitve leta 1983 gradi svoj sloves tako doma kot v tujini s stalnimi koncerti v Angliji in širom Evrope. Leta 1998 je big band skupaj s šolskim simfoničnim orkestrom gostoval v Pragi.

Nastopi na poletnem glasbenem festivalu v Sieni in nastopi v Salzburgu in Nürnbergu so dijakom nudili številne in raznolike priložnosti za nastope. Poleg napornega koncertnega nastopanja so učenci posneli številne zgoščenke, ki najbolje prikazujejo njihovo talentiranost. 

V zadnjem času se je big band odločil slediti novim smerem v glasbi, pri čemer se osredotoča na poustvarjanje ikoničnih zvokov piscev aranžmajev kot sta Sammy Nestico in Dave Wolpe, zasedb Counta Basieja in Duka Ellingtona, pa tudi spremljanje vokalistov v slogu Franka Sinatre in Elle Fitzgerald.

Učenci uživajo v rasti in razvijanju ansambla ter urjenju slušnih sposobnosti pri učenju novega repertoarja, občutenja glasbe in uporabe vseh novih znanj za izboljšanje nastopov.

Big band daje velik poudarek spodbujanju učencev k improvizaciji in zavedanju, da je ta specifični izrazni jezik, ki je bistven za jazz glasbo, nekaj, kar prinaša užitek izvajalcem in poslušalcem.Festival Bled, Alpska 74, 4248 Lesce tel: ++386 (0) 4 53 17 610 email:festival.bled@siol.net
Izdelava: MMstudio