Cello Attacca! navdušili

18.07.2016

Na njihovem programu, ki so ga pripravljali na mojstrskem tečaju pretekli teden so bili Vivaldi, Rheinberger, Kodály in Barralet. Solista sta bila Zala Vidic in Urban Megušar.
In, na koncu, kot presenečenje posebej za Gorenjce, Golica na violončelih. Nepozabno!

S koncertom Cello Attacca! Viva Vivaldi! se je v soboto zaključil 21. mednarodni glasbeni Festival Bled, ki je potekal od 1. 7. V tem času se je zvrstilo dvanajst koncertov, na katerih je bilo moč prisluhniti različnim glasbenim zvrstem: od klasične glasbe prek jazza do francoskih šansonov. 

V okviru festivala se je glasbena umetnost povezovala tudi s plesno in likovno: na odprtju festivala se je tako predstavil avtor letošnje festivalske likovne podobe Vinko Bogataj; na odprtju del članic in članov Kunstverein Velden / Umetniškega društva Vrba so zaplesali tudi člani Lužiškosrbske folklorne plesne skupine Schmerlitz.

Prek 90 mladih je letos obiskovalo festivalske mojstrske tečaje in delavnice za jazz in etno glasbo. Mladi so se predstavili na samostojnih koncertih pod vodstvom svojih profesorjev, ki tako kot njihovi študenti prihajajo iz vseh koncev sveta. Obiskovalci koncertov so tekom letošnjega festivala lahko prisluhnili tudi profesorjem, ki so zaigrali s svojimi študenti. Tako smo na Blejskem gradu slišali gostujočega solista, mojstra violine Saewona Suha, na koncertu v Grand hotelu Toplice pa izjemnega violinista Piotra Jasiurkovskega.

Foto: Boris Pretnar




Solista Zala Vidic in Urban Megušar

























Izdelava: MMstudio