COMMUTERS

16. 7., ob 20.30, Festivalna dvorana Bled


Vstopnina: 15€

Glasbena skupina, povezuje ne samo zvoke alt saksofona, vibrafona, kitare, kontrabasa in bobnov ampak tudi prijatelje iz srednje šole, ki so zaradi študija raztroseni po različnih krajih v Evropi. S projektom Commuters bodo predstavili avtorsko glasbo in priredbe kompozicij tujih avtorjev.

Zasedba:

vibrafon- Aleksander Sever
alt saksofon- Lenart De Bock
kitara- Tilen Gavranovič
kontrabas- Jernej Vindšnurer
bobni- Luka MatićAleksander Sever vibrafonist, tolkalec, je dijak Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Leta 2017 je prejel zlato nagrado na glasbenem tekmovanju TEMSIG in februarja 2018 bil sprejet na prestižno šolo Manhattan School of Music v New Yorku. Nastopil je z Big Bandom RTV Slovenija kot mladi solist, ter deloval kot substitut. Redno sodeluje pri različnih glasbenih projektih, med drugim je nastopal s priznanimi jazz glasbeniki kot so Ratko Divjak, Primož Grašič, Primož Fleischman, Gregor Ftičar, Nikola Matošić, Janez Gabrič,... Izpopolnjeval se je tudi pri znanih glasbenikih svetovnega slovesa kot so David Friedman, Gregory Hutchinson, Tony Miceli, Victor Mendoza, Nebojša Jovan Živković in drugih.
Lenart De Bock, rojen v Belgiji, se je po petih letih tamkajšnjega življenja preselil v Slovenijo. Po končanih osmih letih klarineta na nižji glasbeni šoli je zaradi odsotnosti srednješolskega jazz programa za klarinet začel igrati alt saksofon. V letu 2017 je bil sprejet na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, a že po enem letu šolanja nadaljuje svoj študij glasbe na univerzi v Grazu. Poleg šolanja pridobiva vedno večjo prepoznavnost na slovenski glasbeni sceni.
Tilen Gavranovič jazz kitarist, ki je med letom 2013-2017 obiskoval Konservatorij za Glasbo in balet v Ljubljani, kjer je študiral jazz kitaro z Igorjem Lundrom in Janijem Modrom. Leta 2017 je začel obiskovati Univerzo v Gradcu, kjer študira z profesorjem Guidom Jesensky. Dodatno se je izobraževal na semenarjih pri profesorjih svetovnega slovesa kot so Kurt Rosenwinkel, Lage Lund, Yotam Silberstein, Peter Bernstein in drugih.
Jernej Vindšnurer se je leta 2016 z zasedbo Jazzed udeležil državnega tekmovanja Temsig ter dosegel 1. nagrado ter zlato plaketo v kategoriji Komorne jazz skupine 2. Istega leta so na mednarodnem tekmovanju v Trevisu osvojili 1. mesto. Poleg šolskih aktivnosti je zelo aktiven tudi izven šole, saj igra v različnih jazz zasedbah, nastopil je tudi kot solist z Big bandom RTV Slovenija. Šolanje na oddelku za jazz in zabavno glasbo KGBL je z odliko zaključil z maturitetnim izpitom oz. koncertom. Maja leta 2018 pa je opravil sprejemni izpit na jazz oddelku graške Univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti.
Luka Matić je odrasel v Sloveniji, kjer je s pomočjo vsestranskih glasbenikov razvijal svoje talente. V času obiskovanja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana je ogromno izkušenj dobil z igranjem s svojimi vrstniki in upijanjem znanja svojih mentorjev (Aleš Rendla, Igor Matkovič in ostali profesorji). Sodeloval je tudi z mednarodno uveljavljenimi umetniki, kot so Dre Hočevar, Kaja Draksler, Jure Pukl, Milan Stanisavljević, Robert Jukič... Eno leto se je izobraževal na Univerzi za umetnost Graz, kjer je bil njegov mentor Howard Curtis, trenutno se živi in študira v Berlinu.


Izdelava: MMstudio