Vabljeni na 21. Festival Bled!


Z veseljem vas vabimo na Mednarodni glasbeni Festival Bled, ki bo pod okriljem Zavoda za kulturo Bled potekal od 1. do 16. 7. 2016. Na različnih blejskih prizoriščih, med drugim na Blejskem gradu in v Festivalni dvorani Bled se bo zvrstilo 12 koncertov. Podrobnega programa festivala vam še ne izdamo, lahko pa zapišemo, da bo otvoritveni koncert festivala še prav posebno presenečenje.

Ob pestrem sporedu koncertov različnih glasbenih zvrsti, bodo potekali tudi mojstrski tečaji in delavnice, v katerih izkušeni glasbeni mojstri svoje znanje delijo z mladimi glasbeniki. V mojstrskih tečajih Festivala Bled, ki vsa leta nastaja pod umetniškim vodstvom mag. Jerneja Brenceta se je v zadnjih dvajsetih letih izpopolnjevalo prek 1.900 mladih glasbenikov; mnogi med njimi so danes mednarodno uveljavljeni glasbeniki.

Tudi letos so organizatorji k sodelovanju povabili domače in tuje uveljavljene profesorjev za violino, violo, čelo, komorno glasbo in petje; pripravili pa so tudi delavnice za jazz, rock, pop in etno glasbo.























Izdelava: MMstudio