SALLY BYTHEWAY CHORALE

14. 7., ob 20.30, cerkev sv. Martina


Vstopnina: 15€
Koralni zbor Sally Bytheway Chorale je bil ustanovljen marca 2005. 95-člansko zasedbo, ki jo vodi Sally Bytheway, jo sestavljajo nekdanji člani zborov Mormon Tabernacle Choir, Eleanor Kennard Chorale in Millennium Choir Lexa de Azevade. 

Začetki zbora segajo v čas, ko so nekdanji pevci zbora Eleanor Kennard Chorale prosili Sally, da bi ustanovila in vodila koralni zbor. V tem času je bila Sally članica zbora Millennium Choir Lexa de Azevade in lokalnega tria A Touch of Class (ki ga je Sally pomagala ustanoviti), ki nastopa na osnovnih šolah v okviru programa ARTS, Inc. (Artistic Resource for Teachers and Students), katerega namen je učencem približati skladatelje klasične glasbe in ameriške skladatelje. Koralni zbor je sprva sestavljalo 25 pevcev, v le treh letih pa je število pevcev zraslo na sedanjih 95.

Koralni zbor izvaja dela različnih glasbenih slogov, kot so jazz, sodobna glasba, patriotske pesmi, črnska duhovna in sakralna glasba. Vsak pevec mora najprej opraviti avdicijo, preden se lahko pridruži zboru. Koralni zbor vsako leto pripravi dve seriji koncertov: eno v pomladnem času, drugo pa ob božiču. 

Na koncertih zbor spremljata korepetitorja Pat Marlor iz mesta Sandy v ameriški državi Utah in Natalie Rudel iz mesta Draper, prav tako v Utahu, ter 18-članski orkester. Predsednik koralnega zbora je Kent Demars, ki prav tako prihaja iz mesta Sandy.

Koralni zbor Sally Bytheway Chorale je sodeloval na zimskem koncertu v Assembly Hall na trgu Temple Square leta 2007, bili pa so tudi del serije koncertov, ki so se izvajali na Temple Square pomladi leta 2007. V svojimi nastopi so navduševali poslušalce po celotni Dolini, vključno s koncerti na naslednjih lokacijah: Waterford School, St. James Episcopal Church, in Good Shepherd Lutheran Church. Na začetku leta 2007 je zbor nastopil na dobrodelnem koncertu za organizacijo The Road Home v sodelovanju z mladimi prostovoljci iz skupnosti Saint James Episcopal Church. Zbor je ustvaril odlično božično vzdušje in ljudem s posebnimi potrebami prinesel najpomembnejše darilo, upanje.

Koralni zbor se za vso pomoč in podporo zahvaljuje Miku Brintonu, Sallyjinemu moži, ki je predsednik upravnega odbora. Mike in Sally zboru pomagata, da lahko opravlja to pomembno vlogo v skupnosti. Pevci so kot velika družina, saj neskončno uživajo v skupnem glasbenem ustvarjanju in drug z drugim delijo zadovoljstvo ob vsakem uspešnem koncertu. 

Izdelava: MMstudio