Ponosen sem, da se naš kraj lahko pohvali s prireditvijo, ki v poletnih večerih razvedri zelo raznoliko občinstvo. Vsak lahko najde kotiček, kjer se počuti dobro in se z veseljem spominja Bleda. Vesel sem, da organizatorji vztrajajo že toliko let in zadovoljen, da so bili letos predlagani in izbrani za podelitev plakete Bleda.
Zahvalil bi se rad tudi vsem podpornikom, ki omogočajo ohranjanje te kulturne tradicije, vsem poslušalcem pa želim čimveč glasbenih doživetij.

Janez Fajfar, univ.dipl.etnolog, župan občine Bled




Temeljno poslanstvo Zavoda za kulturo Bled je poleg upravljanja kulturnega spomenika Blejski grad in Festivalne dvorane tudi podpora kulturnim projektom v občini, med katerimi je Festival Bled že po tradiciji njegov najkvalitetnejši del. Festivalu nudimo podporo v želji, da bi se še bolj učvrstil v zavesti domače publike in turistom tudi v bodoče nudil priložnost, da lahko na Bledu v juliju uživajo v pestri ponudbi glasbenih zvrsti in še česa…Prepričan sem, da bo Festival znova presenetil in navdušil s svojim bogatim kulturnim dogajanjem.

Matjaž Završnik, direktor Zavoda za kulturo Bled


AKTUALNE FOTOGRAFIJE: Festival Bled 2011

Izdelava: MMstudio