6. 7. 2018, ob 20.30

Festivalna dvorana BledMarko Hatlak, ki ga je nemški časopis Berliner morgenpost opisal kot ljubljenca publike in ki pri nas velja za enega naših najboljših harmonikarjev, je svojo glasbeno pot začel pri šestih letih v idrijski glasbeni šoli. Po Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani ga je pot vodila v Nemčijo – najprej v Weimar, nato pa še v Würzburg, kjer je podiplomski študij zaključil pri slovitem profesorju Stefanu Hussongu.

Kot solist in v sodelovanju s številnimi priznanimi solisti, zasedbami in orkestri ter njihovimi dirigenti, je v 15 letih aktivnega koncertiranja na domačih in tujih odrih uspel zgraditi svojstven in razpoznaven pristop. Za seboj ima sodelovanja s številnimi mednarodno uveljavljenimi glasbeniki in zasedbami: Stefan Milenkovich, Vlatko Stefanovski, Neil Innes in Tommy Emmanuel, Stefan Hussong, Úna Palliser, Moskovska filharmonija, Big Band RTV SLO, Carmina Slovenica in številni drugi. Na podlagi lastnih projektov iz različnih zvrsti (tango, klasična, sodobna in etno glasba) so nastali številni albumi.

V letošnjem letu se, poleg koncertov že uveljavljenih projektov Marka Hatlaka, napoveduje nov avtorski projekt, tri praizvedbe sodobnih evropskih komponistov na koncertu v Augsburgu v Nemčiji, turneja ob 25. obletnici samostojne Slovenije, sodelovanja s Stefanom Milenkovichem, Vlatkom Stefanovskim in Iztokom Mlakarjem.Zasedba Marko Hatlak & FUNtango je bila v reviji Elle označena za skupino, ki ti ponudi katarzično koncertno doživetje in te hočeš nočeš izstreli v drugo dimenzijo.

Marko Hatlak je skupino zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Leta 2008 so posneli prvi album History, ki je posvečen temu argentinskemu umetniku. Kasneje se je repertoar iz tanga nueva razširil na svojstvene priredbe klasike – Vivaldijevih Štirih letnih časov, na musette francoskega mojstra Richarda Galliana, ter na avtorske skladbe Marka Hatlaka.

Pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru Marko Hatlak & FUNtango z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarjajo svojo razpoznavnost. V letu 2017 so na Kraljevem konzervatoriju za glasbo v Kopenhagnu posneli novo ploščo z naslovom Present.

Vstopnina: 12€. Nakup vstopnic (gotovina) je mogoč vsak dan med 9. in 18. uro v preddverju Festivalne dvorane Bled in uro pred začetkom koncerta na prizorišču.

Izdelava: MMstudio