11. 7. 2018, ob 20.30

Cerkev Sv. Martina


Koncertni ansambel ustnih harmonik SORARMONICA je vodilni tovrstni slovenski sestav, ki deluje pod vodstvom domačega doajena ustne harmonike, vsestranskega akademskega glasbenika, violinista, multi-instrumentalista, skladatelja in aranžerja Vladimirja Hrovata, pri katerem se štiri članice in štirje člani z različnih koncev dežele enkrat tedensko dobivajo na vajah.

Njihov repertoar zajema prirejeno glasbo od stare in nove klasike do umetniških obdelav ljudske in lahke glasbe z različnih koncev sveta. Posebej izstopajo njihovi celovečerni koncerti v prostorih z dobro naravno akustiko.

Redno nastopajo v Sloveniji, za sabo pa imajo tudi številna gostovanja v tujini: Hrvaška, Francija, Nemčija, Estonija, Velika Britanija, Italija, Makedonija. Avgusta 2016 so bili gostje ogromnega Azijsko-pacifiškega festivala na Tajvanu in so pred odhodom na daljni vzhod izdali CD s klasiko od Gallusa do Ravelovega Bolera.

Med drugim se lahko pohvalijo s številnimi nagradami z mednarodnih festivalov v Estoniji in angleškem Bristolu, pravkar pa so pripravili nov CD z etno obarvanim izborom skladb z motiviko iz Slovenije in sveta.

Vstopnina: 12€. Nakup vstopnic (gotovina) je mogoč vsak dan med 9. in 18. uro v preddverju Festivalne dvorane Bled in uro pred začetkom koncerta na prizorišču.

Izdelava: MMstudio