VLADIMIR HROVAT

Ljubljana, ustna harmonika; 7.7-11.7
(150 €)Vladimir Hrovat, akademski glasbenik, po stroki violinist, ki je večino svoje to področne kariere preigral kot član skupine prvih violin v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, poleg violine igra še celo vrsto drugih glasbil (mandolina, tenor banjo, bas kitara, akordeon itd.), kot koncertni solist pa se največ ukvarja z uveljavljanjem ustne harmonike na področju t.i. resne glasbe. Njegovo solistično delovanje zajema številne koncertne nastope, kakor tudi avdio in video snemanja z mednarodno priznanimi solisti, večkrat pa tudi s simfoničnimi orkestri.

Hrovat je član Društva slovenskih skladateljev, skladbe iz njegove široke palete žanrov in zasedb se izvajajo in so bile natisnjene tako v Sloveniji kot izven njenih meja, nabralo pa se je tudi kar nekaj nagrad.

Vodil je veliko število delavnic za igranje na ustno harmoniko, predvsem v Sloveniji, ob zanimivih izkušnjah tudi v Avstriji in Angliji (Bristol). Dobrodošli so udeleženci vseh starosti in ravni igranja, na voljo pa bo Hrovatov izvirni slovensko-angleški priročnik s številnimi posebnimi tematskimi poudarki: »Ali VEMO KAKO igrati na ustno harmoniko? Priročnik s prvinami za začetnike in mojstre.« (Jeziki sporazumevanja: slovenski, hrvaški, angleški, nemški, italijanski)

Izdelava: MMstudio